Zoek en Boek

Nieuwe speurtocht en wandelroute in vesting Hellevoetsluis

Weergors Vuurtoren Hellevoetsluis.jpgmaandag 27 juni 2022 17:35

‘Het geheim van het Haringvliet’: speurkaart voor kinderen en app voor volwassenen

Camping ’t Weergors, IVN Voorne-Putten Rozenburg en Stichting Verdedigingswerken lanceren een nieuwe wandelroute in de vesting Hellevoetsluis: ‘Het geheim van het Haringvliet’. Met de Speurkaart in de hand gaan kinderen (vanaf circa 7 jaar) met Willem en Maria op avontuur op zoek naar het geheim van het Haringvliet. Beantwoord je de 11 vragen goed, dan ontrafel je het geheim. De Speurkaart met tools om de opdrachten te kunnen maken kost €2,50 en is vanaf 1 juli verkrijgbaar bij Camping ’t Weergors, Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis, Droogdok Jan Blanken, Ramtorenschip Buffel en Bezoek Hellevoetsluis. Op vertoon van het Eilandhopper boekje krijg je €0,50 korting.

Parallel aan deze speurkaart voor kinderen is de wandelroute beschikbaar in de IVN Route app en voorzien van bondige, interessante wetenswaardigheden over het rijke maritieme verleden van Hellevoetsluis. Deze route is te downloaden in de IVN Route app. Terwijl de kinderen opdrachten uitvoeren en op zoek gaan naar letters die een geheim ontsluieren, geeft de IVN route app de begeleiders tijdens de wandeling extra informatie over de historie van Hellevoetsluis als vestinghaven en de natuur op en rond de vestingwallen. Natuurlijk is de wandeling ook los van de kinderroute zeer de moeite waard.

De wandeling start bij Camping ’t Weergors, dat is handig voor degenen die kinderen begeleiden bij het zoeken naar ‘Het Geheim van het Haringvliet’, maar voor enkel de wandeling kun je op elk punt van de route instappen.

Voor jongere kinderen loopt over Camping ’t Weergors het al langer bestaande Boer Wout Natuurpad, ook aan dit pad is een wandeling met informatie voor volwassenen gekoppeld, eveneens te vinden in de IVN Route app.

Meer info:

https://www.weergors.nl/nl/natuurpad

https://www.ivn.nl/afdeling/voorne-putten-rozenburg/nieuws/nieuwe-wandelroute-in-hellevoetsluis

« Terug