Ontdek het Haringvliet

Haringvliet.jpg

Uniek ecosysteem in de delta
Van zee-arenden tot zeehonden

De Haringvlietmonding is de plek waar de Rijn en de Maas de zee ontmoeten. Een rijk en uniek ecosysteem en een internationaal kruispunt voor duizenden vissen en vogels. De delta is een onmisbare schakel in de wereldwijde trekroutes van vogels, voor voedsel en om te rusten, overwinteren of broeden. Je ziet er ganzen, lepelaars, kluten, grutto's, grote sterns én met wat geluk ook roofvogels. Op diverse plekken op en langs het Haringvliet kun je van al dit moois genieten:

  • Reis naar Natuureiland Tiengemeten
  • Bezoek het Vogelobservatorium Tij in Stellendam
  • Huur een boot en ga zelf op ontdekkingstocht

Natuureiland Tiengemeten
Op expeditie naar dit bijzondere eiland

Middenin het Haringvliet ligt Natuureiland Tiengemeten. In de zomermaanden kun je er met Expeditie Haringvliet vanuit Hellevoetsluis naartoe varen. De rest van het jaar vertrek je vanuit Zuid-Beijerland met de pont naar het eiland. Op reis naar Tiengemeten voelt echt als een expeditie. Op het eiland aangekomen, wachten daar de mooiste wandelroutes, het Rien Poortvliet Museum met Kabouterzolder, de tofste OERRR Speelnatuur en mooie vergezichten. Foto's: Natuurmonumenten.

Plan je trip
Vogelobservatorium Tij - M. Koelink IV klein.jpg

Vogelobservatorium Tij

Een bijzonder vogelobservatorium is Tij in Stellendam van Natuurmonumenten. Het heeft de vorm van een ei van de grote stern. Maar dan 8 meter hoog en 11 meter lang! En je hebt een 360 graden-uitzicht over een kolonie van grote sterns, maar ook het weidse Haringvliet en de Haringvlietsluizen. Via een pad met doorkijkjes, vlonders en sporen van ree en bever kom je in vogelobservatorium Tij uit.

Bezoek Tij