Boer Wout Natuurpad

Dit leuke natuurpad leert je via 14 routepunten de leukste weetjes over de natuur op de camping. Je kunt alle onderdelen, zoals een zonnewijzer, een blotevoetenpad en een knutselopdracht van riet, tijdens je vakantie ontdekken. Ieder kind krijgt de routekaart bij aankomst gratis van ons. Wil je extra informatie, dan kun je gebruik maken van de IVN Routes app.

Het Boer Wout Natuurpad is mogelijk gemaakt door de Landschapstafel Voorne-Putten en IVN Voorne-Putten Rozenburg.

Het Boer Wout Natuurpad
Met je ontdektas op zoek naar kriebelbeestjes...

Het Boer Wout Natuurpad is een route van ongeveer 2 km over de camping. Je kunt de route in één keer lopen, of er je hele vakantie over doen. Alles mag! De 14 opdrachten leiden je onder andere langs een uitkijkberg, een geheim hol, een kleurrijke bloemenweide en een prikkelend blotevoetenpad.

Met route app op stap
Neem je ouders mee op ontdekkingstocht

Op de papieren plattegrond staan nummers. De nummers verwijzen naar leuke en spannende opdrachten die je onderweg kunt doen. Wil je extra informatie, dan kun je gebruik maken van de IVN Routes app. In de app kun je het Natuurpad Weergors opzoeken en downloaden bij 'routes in de buurt'.

Neem ook de ontdektas mee! Tegen betaling van borg leen je bij de receptie een ontdektas met een loeppotje, schepnetje, verrekijker en zoekkaarten.

Download de IVN routes app
wild-flowers-3592934_1920.jpg

Wilde bloemen
Bewonder een zee van bloemen tijdens de route

Maar liefst 2300 m2 akker aangrenzend aan de camping is in mei 2020 ingezaaid met een kleurrijk wilde bloemenmengsel. De uitbundige kleuren zijn niet alleen prachtig om te zien, deze bloemrijke akkerranden zijn ook uiterst nuttig doordat ze insecten weglokken van de gewassen op de akkers. Ook akkervogels, insecten en andere dieren profiteren van de bloemrijke akkerranden. Het project bloemrijke akkerranden is een initiatief van Natuurlijk Voorne-Putten en het Agrarisch Collectief ZHE.

Natuur & Ontwikkeling
Met 1300 bomen en struiken zorgen we voor meer biodiversiteit in het landschap

In 2019 heeft de Gemeente Hellevoetsluis groen licht gegeven voor de campinguitbreiding met  5 hectare. De eerste fase, die van natuurontwikkeling, is van start. De nu nog agrarisch gebruikte percelen zijn ingeplant met streekeigen soorten zoals de meidoorn, els, esdoorn en zoete kers. 

Voor de inrichting van de streekgebonden randbeplanting en de aanleg van het natuurbelevingspad ontvangen we een subsidie van de Landschapstafel Voorne-Putten. De activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door het Investeringsprogramma Voorne-Putten Verbeterd-Verbonden-Herontdekt van de Provincie Zuid-Holland.