duurzaamheid

Zoek en Boek

duurzaamheid

In alles wat wij inkopen en ontwikkelen houden we zoveel als mogelijk rekening met de impact op milieu en maatschappij. Wat merkt ú als gast van onze groene activiteiten?

Groenbeheer

De visvijver die door ons in de jaren ’80 is aangelegd is inmiddels een volwaardig natuurgebied dat gewaardeerd wordt door reeën en  lepelaars. Het groen op het terrein wordt onderhouden en ontwikkeld volgens het bedrijfsnatuurplan dat uitgaat van imheemse beplanting. Onderdeel daarvan is bijvoorbeeld de fruitboomgaard in de schapenweide. Deze boomgaard is weer in ere hersteld, net zoals hij vroeger bij de boerderij hoorde.

Maatschappelijk verantwoord

We vinden het belangrijk ons steentje bij te dragen aan de sociale omgeving.  We doneren we elk jaar goede doelen en doen mee aan acties zoals NL Doet. Ook zijn we erkend leerbedrijf voor leerlingen in het beroepsonderwijs en begeleiden we jongeren met een taakstraf. In de minimarkt verkopen wij tassen en sieraden van Sjoeka (www.sjoeka.nl). Sjoeka producten worden eerlijk gemaakt in Tanzania en met de aankoop van een Sjoeka product ondersteunen gasten diverse goede doelen in Tanzania.

Milieubewust kamperen

Onze gasten  kunnen gebruik maken van de gratis boodschappenfiets met boodschappenmand, dat spaart een autoritje en is bovendien goed voor de conditie. Bij aankomst ontvangt iedereen de Groene Kaart van Natuurlijk Voorne-Putten met daarin allerlei leuke agro-toeristische en duurzame activiteiten. Gasten worden geacht hun afval gescheiden aan te bieden op het afvalplein.

Energie en chemische middelen

Wij kopen groene stroom in van Eneco. Alle gebouwen en terreinen worden verlicht met spaar- en ledlampen en alle kranen, toiletten en douches in sanitair en verhuuraccommodaties zijn waterbesparend. Het water in sanitairgebouw 3 wordt verwarmd met zonneboilers. Het Ecochalet  is volledig gebouwd met duurzame materialen, perfect geïsoleerd en voorzien van elektriciteit- en warmte  opwekkende collectoren. Het mosdak van dit chalet zorgt voor optimale isolatie. UIteraard is het papier dat wij in de receptie gebruiken volledig gerecycled.

Voor de reiniging van interieur en sanitair worden schoonmaakmiddelen gebruikt die geen chloor, ammonia fosfaten en minder dan 5% ionische stoffen bevatten.

Heeft u tips en ideeën over hoe wij de camping nog groener kunnen maken? Laat het ons weten!