Op avontuur in de natuur

Samen met IVN Voorne-Putten Rozenburg ontwikkelden we twee natuurroutes voor onze vakantiegasten. Ze vullen elkaar perfect aan: het Boer Wout Natuurpad op de camping én de speurtocht 'Het Geheim van het Haringvliet' rondom de vesting van Hellevoetsluis.

NIEUW: Het Geheim van het Haringvliet
Ga met Willem en Maria op avontuur in de vesting Hellevoetsluis

Met de Speurkaart 'Het Geheim van het Haringvliet (voor kinderen vanaf circa 7 jaar) ga je samen met Willem en Maria op avontuur op zoek naar het geheim van het Haringvliet. Beantwoord je de 11 vragen goed, dan ontrafel je het geheim! De Speurkaart met tools om de opdrachten te kunnen maken kost €2,50 en is verkrijgbaar bij:

  • Camping 't Weergors
  • Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis
  • Droogdok Jan Blanken
  • Ramtorenschip Buffel
  • Bezoek Hellevoetsluis

Het Boer Wout Natuurpad
Met je ontdektas op zoek naar kriebelbeestjes...

Het Boer Wout Natuurpad (voor kinderen vanaf circa 4 jaar) is een route van ongeveer 2 km over de camping. Je kunt de route in één keer lopen, of er je hele vakantie over doen. Alles mag! De 14 opdrachten leren je de leukste weetjes over de natuur op de camping en leiden je onder andere langs een uitkijkberg, een zonnewijzer, een geheim hol, een kleurrijke bloemenweide en een prikkelend blotevoetenpad.

Je krijgt de routekaart bij aankomst gratis van ons. Neem ook de emmer voor verkenners mee! Tegen betaling van borg leen je bij de receptie een ontdekemmer met o.a. een loeppotje, schepnetje, verrekijker en zoekkaarten.

 

Met route app op stap
Neem je ouders mee op ontdekkingstocht

Op de papieren plattegrond staan nummers. De nummers verwijzen naar leuke en spannende opdrachten die je onderweg kunt doen. Wil je extra informatie, dan kun je gebruik maken van de IVN Routes app. In de app kun je het Natuurpad Weergors en Het Geheim van het Haringvliet opzoeken en downloaden bij 'routes in de buurt'.

Download de IVN routes app
wild-flowers-3592934_1920.jpg

Wilde bloemen
Bewonder een zee van bloemen tijdens de route

Maar liefst 2300 m2 akker aangrenzend aan de camping wordt jaarlijks ingezaaid met een kleurrijk wilde bloemenmengsel. De uitbundige kleuren zijn niet alleen prachtig om te zien, deze bloemrijke akkerranden zijn ook uiterst nuttig doordat ze insecten weglokken van de gewassen op de akkers. Ook akkervogels, insecten en andere dieren profiteren van de bloemrijke akkerranden. Het project bloemrijke akkerranden is een initiatief van Natuurlijk Voorne-Putten en het Agrarisch Collectief ZHE.