Water en strand

Al zijn de Zuid-Hollandse eilanden tegenwoordig aan alle kanten verbonden en zijn het eigenlijk geen echte eilanden meer, het omringende water is altijd dichtbij. Het water dat vroeger, en misschien nog wel, een bedreiging vormde voor mens en dier is nu voor een deel ingetoomd door de deltawerken waardoor de zee op veilige afstand is gekomen. Voor de bezoeker zijn daardoor ongekende mogelijkheden ontstaan om te watersporten en langs de oever te recreëren.

Varen

Het Brielse Meer en het Bernisse gebied zijn bijzonder geschikt voor de kleine watersport. Het Haringvliet ligt voor de bezoekers van 't Weergors naast de deur. Hellevoetsluis heeft verschillende jachthavens. Zeilen op het Haringvliet is een prachtige beleving. Je laten varen op het Haringvliet kan ook op één van de schepen die naar Middelharnis en Tiengemeten varen. De fiets kan ook mee.

Strand

De stranden van Hellevoetsluis en Rockanje moeten natuurlijk bezocht worden. Wat verder weg zijn Ouddorp en de Brouwersdam ideale locaties voor actieve sporten zoals Kiten. 

Vissen

Een heel andere beleving van het water ontstaat bij het vissen. Zeevissen of gewoon langs één van de vele soms zeer brede watergangen in de polder. Het Kanaal door Voorne is een internationaal bekende vislocatie. De campingreceptie verkoopt visvergunningen.

Duiken

Het Oostvoornse Meer, aan de noordkant van Voorne, is een prachtige duikstek.