Uitbreiding camping

Uitbreiding camping

Volg onze uibreidingsplannen

Volg via deze pagina het laastste nieuws over de uitbreiding van Camping 't Weergors. In 2019 heeft de Gemeente Hellevoetsluis groen licht gegeven voor de uitbreiding met 5 hectare. De komende jaren zullen wij in diverse fases het nieuwe terrein in gebruik gaan nemen. Op dit moment bestaat de camping uit zo’n 360 standplaatsen op een terrein van 16 hectare. Met de 5 hectare uitbreiding in Noordelijke richting komen daar nog 68 standplaatsen bij, waarvan 30 Plaatsen zijn bedoeld voor toeristisch kamperen en 38 plaatsen voor verhuuraccommodaties zoals glamping-achtige accommodaties. We richten het terrein maximaal energieneutraal in en bouwen met natuurlijke materialen passend in de omgeving.

Het deel van het terrein grenzend aan de Haringvlietweg zal een dagrecreatieve invulling krijgen gericht op buiten spelen, nat en vies mogen worden, en opgaan in de natuur in de vorm van onder andere een pluktuin, speelbos, waterspeeltuin en modderpark. Een horeca- en slechtweervoorziening met mooi terras van maximaal 250m2 past daarbij. Daarmee worden bezoekers uit de regio en gasten van de camping bediend.

Al jaren ziet Camping ’t Weergors het toeristisch verblijf met kampeermiddelen en in bijzondere verhuuraccommodaties groeien. Ook Hellevoetsluis en Voorne-Putten hebben de gast steeds meer te bieden. De familie Riedijk wil graag een bijdrage leveren aan een divers aanbod van verblijfsrecreatie in de regio. Deze uitbreidingsmogelijkheid geeft het bedrijf meer toekomstperspectief.

De eerste voorbereidingen voor de nieuwe inrichting zijn van start. Te beginnen met het beplanten van de nu nog agrarisch gebruikte percelen. De beplanting van het terrein gebeurt met vele soorten die in de regio thuishoren, zoals de meidoorn, els, esdoorn en zoete kers.

Onze plannen

Inrichtingsschets

Partners

Voor de inrichting van de streekgebonden randbeplanting en de aanleg van het natuurbelevingspad ontvangen we een subsidie van de Landschapstafel Voorne-Putten.
In samenwerking met IVN Voorne-Putten Rozenburg maken we een natuurbelevingspad over de bestaande én nieuwe camping. Een kijkje nemen op het nieuwe terrein kan dus al snel via het natuurbelevingspad.