Natuur & Ontwikkeling

Natuur & Ontwikkeling

Volg onze plannen

Volg via deze pagina het laastste nieuws over de nieuwe (natuur)ontwikkeling van Camping 't Weergors. In 2019 heeft de Gemeente Hellevoetsluis groen licht gegeven voor een ontwikkeling van het bedrijf met extra 5 hectare. De eerste fase, die van natuurontwikkeling, is van start. Te beginnen met het beplanten van de nu nog agrarisch gebruikte percelen. De beplanting van het terrein gebeurt met vele soorten die in de regio thuishoren, zoals de meidoorn, els, esdoorn en zoete kers. Ook zal er over het nieuwe en huidige terrein een leuke natuur- en beleefroute gaan lopen met doe-, speel- en leesopdrachten over de natuur en omgeving. Voor deze route werken we samen met de vrijwilligers van IVN Voorne-Putten.

De komende jaren zullen wij in diverse fases het nieuwe terrein in gebruik gaan nemen. Op dit moment bestaat de camping uit zo’n 360 standplaatsen op een terrein van 16 hectare. Met de 5 hectare uitbreiding in Noordelijke richting komen daar nog 68 standplaatsen bij, waarvan 30 Plaatsen zijn bedoeld voor toeristisch kamperen en 38 plaatsen voor verhuuraccommodaties zoals glamping-achtige accommodaties. We richten het terrein maximaal energieneutraal in en bouwen met natuurlijke materialen passend in de omgeving.

Het deel van het terrein grenzend aan de Haringvlietweg zal een dagrecreatieve invulling krijgen gericht op buiten spelen, nat en vies mogen worden, en opgaan in de natuur in de vorm van onder andere een pluktuin, speelbos, waterspeeltuin en modderpark. Een horeca- en slechtweervoorziening met mooi terras van maximaal 250m2 past daarbij. Daarmee worden bezoekers uit de regio en gasten van de camping bediend.

Al jaren ziet Camping ’t Weergors het toeristisch verblijf met kampeermiddelen en in bijzondere verhuuraccommodaties groeien. Ook Hellevoetsluis en Voorne-Putten hebben de gast steeds meer te bieden. De familie Riedijk wil graag een bijdrage leveren aan een divers aanbod van verblijfsrecreatie in de regio. Deze ontwikkelingsmogelijkheid geeft het bedrijf meer toekomstperspectief.

Onze plannen

Inrichtingsschets

Nieuws

wild-flowers-3592934_1920.jpg

Akkerrand.jpg

17 mei 2020

Afgelopen week is er langs de rand van Camping 't Weergors 2300 m2 grond ingezaaid met een kleurrijk bloemenmengsel. Over een paar weken hopen we de eerste kleuren al te kunnen zien! Die zijn niet alleen prachtig om te zien, de bloemrijke akkerranden zijn ook uiterst nuttig doordat ze insecten weglokken van de gewassen op de akkers aangrenzend aan de camping. Ook akkervogels, insecten en andere dieren profiteren van de bloemrijke akkerranden. Het project bloemrijke akkerranden is een initiatief van Natuurlijk Voorne-Putten en het Agrarisch Collectief ZHE en is financieel mogelijk gemaakt door de EU, de provincie Zuid-Holland, Waterschap Hollandse Delta, FarmFrites, CZAV, ABN-AMRO, LTO Noord, DeltaWind en de gemeentes Goeree-Overflakkee en Dordrecht. Er zijn in totaal dertig bedrijven die gezamenlijk voor 71 bloemenranden zorgen, in totaal bijna 120.000 vierkante meter.  

Planten Weergors 2020.jpg

12 februari 2020

De eerste 1300 bomen en struiken op het nieuwe terrein van de camping zijn geplant! We vierden dit moment op een stormachtige dag samen met onze (klein)kinderen die op 10 februari elk een eigen vlinderstruik in de grond mochten zetten. Lees meer >>

20200124 Compost uitrijden.jpg

24 januari 2020

Na een natte winterperiode kunnen we eindelijk weer het terrein op om de voorbereidingen voor het aanplanten van de bomen en struiken te treffen. Vandaag is de compost uitgereden over de plantstrook. De bomen liggen al te wachten om de grond in te gaan!

29 november 2019

De contouren van het natuur- en beleefpad op de camping worden steeds duidelijker. De vrijwilligers van IVN Voorne-Putten lieten vandaag hun creativiteit los op ons terrein met leuke ideeën. Een tipje van de sluier: boomstamgeluiden maken, knutselen met riet, een route-app met bijzondere informatie, en een speciale routekaart voor kinderen. We kunnen niet wachten tot het klaar is! 

Partners

Voor de inrichting van de streekgebonden randbeplanting en de aanleg van het natuurbelevingspad ontvangen we een subsidie van de Landschapstafel Voorne-Putten. De activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door het Investeringsprogramma Voorne-Putten Verbeterd-Verbonden-Herontdekt van de Provincie Zuid-Holland.

In samenwerking met IVN Voorne-Putten Rozenburg maken we een natuurbelevingspad over de bestaande én nieuwe camping. Een kijkje nemen op het nieuwe terrein kan dus al snel via het natuurbelevingspad.