Hellevoetsluis

Piet Hein, zijn naam is klein, zijn daden benne groot..
Beleef de maritieme historie van Vestingstad Hellevoetsluis

De veelzijdigheid van het gebied vind je terug in Hellevoetsluis aan het Haringvliet. In de 17e eeuw werd de Hellevoetse vesting aangelegd als oorlogs- en handelshaven. Om dit te versterken legde Jan Blanken in 1798 een zeesluis en het eerste stenen droogdok aan.

Ook was Hellevoetsluis een marinehaven, en in die tijd werd daar de door Piet Heyn veroverde zilvervloot aan wal gebracht. Het Tromphuys, het droogdok van Jan Blanken, het Ruyterhuys vernoemd naar Michiel de Ruyter en het Kruythuys zijn slechts een greep uit de in de vesting aanwezige bezoekmogelijkheden.

In de vesting zijn vele horecagelegenheden die je graag zullen ontvangen. 



Plan je bezoek aan Hellevoetsluis

Fietsen en wandelen
Met maar liefst 300 kilometer aan fietspaden en 375 kilometer aan wandelpaden tot je beschikking kom je tijd tekort

Het knooppuntennetwerk verbindt alle mooie plekjes op Voorne-Putten. Vanaf de camping kun je al wandelend of fietsend vele kanten op. Een aanrader wat ons betreft is een wandeling over de dijk langs het Quackgors naar het Quackstrand bij de Haringvlietdam en verder naar het Voornes Duin. Of juist een meer culturele wandeling langs molens en verdedigingswerken.

Routes vanuit de camping

Van marinehaven tot thuishaven van vele bewoners en bezoekers
Hoe het ooit begon met de Hellevoetse Sluis...

"Al vier eeuwen lang is de haven het middelpunt van lief en leed, van dromers en doeners, van ijzervretende zeevaarders en bedachtzame bouwers. Dit is het verhaal van de haven van Hellevoetsluis."

In oktober 2021 vierde Hellevoetsluis het 400 jarig bestaan van de haven van Hellevoetsluis. Hoe het ooit begon met de aanleg van de Hellevoetse Sluis, en deze doorgroeide tot marinehaven. Deze film geeft een prachtig overzicht van de geschiedenis van de vestingstad.