Zoek en Boek

Leuke activiteiten in Hellevoetsluis tijdens het Haringvlietweekend

Haringvlietweekend Wallen.jpgzondag 24 september 2017 10:33

Boswachters, vogelaars, en andere experts geven van 30 september t/m 1 oktober een uniek dagje uit en laten inwoners, toeristen en recreanten de prachtige plekken en verhalen van het Haringvliet beleven. In Hellevoetsluis zijn er diverse activiteiten. Bij Camping 't Weergors kun je bijvoorbeeld samen met de wateronderzoekers van het IVN op zoek naar de schatten van de sloot of mee met een natuurwandeling over de Hellevoetse Wallen met IVN gids Martien Blanken. En ook een Duikexcursie, een Reeën- en Lepelaarsafari en het beklimmen van de Vuurtoren kun je vanuit Hellevoetsluis ondernemen.

Activiteiten op Camping 't Weergors, georganiseerd met IVN Voorne-Putten Rozenburg


Natuurexcursie over de wallen van Hellevoetsluis

Zaterdag 30 september | 14:00 - 16:00

Met IVN gids Martien Blanken ontdekken we de natuur op de Hellevoetse Verdedigingswerken, de ‘Wallen’. UIteraard vertelt de gids daarbij ook over de militaire geschiedenis van dit bijzondere deel van Hellevoetsluis. De excursie is ook leuk voor kinderen. Heeft u een verrekijker, neem deze mee. We wandelen vanaf de camping een route van in totaal 5 km. Deelname is gratis, wel graag aanmelden via email info@weergors.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen.


Ontdek de schatten van de sloot

Zondag 1 oktober | 14:00 - 15:30

Schepnetten in de aanslag! Want wat leeft er nu ónder water? Je ontdekt het bij Camping ’t Weergors, tijdens de slootjesactiviteit. Kijk naar zwemmende bootsmannetjes, roeiende schaatsenrijders en lieflijke kokerjuffers. Met loepjes en zoekkaarten helpen we je de beestjes een naam te geven. En over elk waterdiertje is wel wat bijzonders te vertellen! Deelname is gratis, wel graag aanmelden via email info@weergors.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen.

Meer info ook op https://www.ivn.nl/haringvlietweekend/activiteiten.

« Terug