Zoek en Boek

Het Haringvliet biedt kansen voor recreatie

't Weergors kansen voor recreatieondernemerswoensdag 05 april 2017 10:36

In het vroege voorjaar was vlogster en biologe Camilla Dreef te gast in onze Dijkwachterslodge. Zij maakte vanuit de lodge een vlog over het vogel- en natuurrijke gebied rondom het Haringvliet en de kansen die dit biedt voor recreatieondernemers. Bekijk hier het hele verhaal dat ze samen met Arda Riedijk van Camping 't Weergors maakte.

Ook leuk om te weten: Camilla Dreef heeft tijdens haar bezoek aan 't Weergors in slechts een paar uur tijd een indrukwekkende 57 vogelsoorten geteld waaronder Cetti's Zanger, Rietgors, Baardmannetje, Brilduiker, Grote Zaagbek, diverse meeuwensoorten, Torenvalk, Buizerd, Lepelaar en ga zo maar door!

Wil je ook zo wakker worden? Bekijk wanneer de lodge nog beschikbaar is. De Dijkwachterslodge is het hele jaar geopend.

Boek meteen je verblijf in de Dijkwachterslodge!

In 2018 gaan de Haringvlietsluizen op een kier, de verwachting is dat de natuur veel dynamischer wordt door het in ere herstellen van de getijdenatuur en het binnenlaten van meer zout water. Dit biedt ook kansen voor recreatie. Wil je meer weten over de ontwikkelingen die op en om het Haringvliet gaan plaatsvinden in het kader van het Kierbesluit, kijk dan eens op de website Haringvliet.nu. 

« Terug