Zoek en Boek

100 jaar aan de Zuiddijk

Zuiddijk.pngvrijdag 30 december 2016 14:04

Familie Riedijk woont precies 100 jaar in de boerderij “Vrede en Rust is mijn Lust” en viert feest in boerenstijl.

De nieuwjaarsreceptie van de familie Riedijk heeft dit jaar een bijzonder tintje: op 1 januari 2017 vierde de familie dat zij 100 jaar geleden verhuisden van Rockanje naar de boerderij aan de Zuiddijk in Nieuw- Helvoet. En natuurlijk werd dit feest met familieleden en vrienden gevierd: in ‘boerenzondagse’ stijl.

De boerderij zelf is al bijna 150 jaar geleden gebouwd. De grootouders van de huidige bewoner kochten de boerderij op 1 januari 1917 van de familie Touw en gingen er wonen met hun kinderen. In 1942 nam zoon Leendert Riedijk het gemengde boerenbedrijf over en begon samen met zijn vrouw Neeltje in 1964 met het ontvangen van kampeerders op het erf. En zo ontstond Camping ’t Weergors, nu nog steeds volop in bedrijf onder leiding van Frans en Dickie Riedijk en inmiddels de vierde generatie Arda en Rob.

De Riedijk-nazaten, van wie er veel in Hellevoetsluis wonen, hebben altijd veel binding met de boerderij gehad. Ze logeerden er vroeger als klein kind of werkten er later soms ook. Iedereen komt nog regelmatig op “stee”.

Voor deze bijzondere mijlpaal pakten de Riedijken uit met een nieuwjaarsreceptie compleet met oudhollands menu, een arrenslee met paarden en met behulp van de huidige techniek een presentatie van 100 jaar familiegeschiedenis. De gasten verschenen zoals dat circa 100 jaar geleden gebruikelijk was.

Ook voor de campinggasten zullen er dit kampeerseizoen activiteiten worden georganiseerd in het boerenthema. Een gezellig oogstfeest hoort daar natuurlijk bij.

Groot Hellevoet maakte van deze gelegenheid een mooie reportage.

« Terug