Search and Book

Ex-burgemeester eerste gast gloednieuwe Dijkwachterslodge

Groot Hellevoet.jpgMonday 15 January 2018 10:38

Oud-burgemeester Marietje van Rossen geniet van het mooiste uitzicht van Hellevoetsluis. Ze is de eerste gast van de gloednieuwe luxe Dijkwachterslodge op Camping 't Weergors en nodigde meteen haar oud-collega's uit om mee te genieten. Lees het hele artikel dat Groot Hellevoet maakte.

'Mijn Ziel is te Hellevoet'. Deze gevleugelde uitspraak van Jan Blanken snijdt nog steeds hout, want wie langere tijd met Hellevoetsluis een band heeft gehad, raakt die verliefdheid op onze stad aan het water nooit meer kwijt.

Dat geldt zeker ook voor onze oud-burgemeester Marietje van Rossen, die al jaren de kersttijd in Hellevoetsluis doorbrengt. Zeker had zij 'íets' met Hellevoetsluis, net als haar opvolger Corstiaan Kleijwegt die nog steeds in Hellevoetsluis woont. Twee keer per jaar heeft Marietje een ontmoeting met de Prinsenhuis Lady's die haar voornaamste collega's waren tijdens haar burgemeesterschap. Dat waren de ex-wethouders Anneke Lagendijk, Francien Biesheuvel en Marijke Parker Brady en de collegesecretaressen Ella Vervoort en Winnie Benet. Dit keer vond de gezamenlijke lunch plaats in de plek met het mooiste uitzicht van Hellevoetsluis: de Dijkwachters Lodge aan het Haringvliet.

Na wethouder in Leiden en burgemeester van Hellevoetsluis werd Marietje van Rossen burgemeester van Alkmaar. Dat duurde tot ze in 2005 met pensioen ging. Ze bleef in de binnenstad van Alkmaar wonen en nu, op haar 73e, gaat ze nog graag kamperen. Dat doet ze tegenwoordig met een elektrische fiets, net als in de tijd dat ze lid was van de AJC en naar de Paasheuvel ging, alleen was de fiets toen nog niet elektrisch.

Het mooiste uitzicht van Hellevoetsluis
De geschiedenis van de Dijkwachters Lodge begint eigenlijk dertig jaar geleden al. Toen besloot Frans Riedijk - eigenaar van camping Het Weergors waar de Dijkwachters Lodge deel van uitmaakt - om alle grond die overbleef van uitgravingen, sloten baggeren etc. op één plaats bij de Zuiddijk te storten. Zo ontstond in de tijd een echte terp met een flinke hoogte. Daarna kwam het idee om het bijzondere uitzicht op die hoogte te benutten als een unieke plek voor een vakantiewoning. Nadat de benodigde vergunningen werden verleend, werd een mooie eco-woning voor 4 personen neergezet.

Dit jaar werd die woning vervangen door een uiterst luxe chalet dat de naam 'Dijkwachters Lodge' kreeg. Geschikt voor 6 personen en voorzien van alle gemakken. Aan de zuidkant met veel glas is er een weids uitzicht over het Haringvliet en de noordkant laat de uitgestrekte polder tot aan voorbij de Westdijk zien. Een unieke plek, een luxe inrichting, centrale verwarming, eigenlijk zoals u die in een suite van een chique hotel zou verwachten. De Lodge die in de herfst van 2017 werd opgeleverd, staat op de fundamenten van de oude woning en Marietje van Rossen was de eerste huurder. Bij Camping 't Weergors vertelt men u graag alles over deze unieke woning op een al even unieke plek.

Leo Blok - Groot Hellevoet

« Back